despre online si multe altele

Like my Page

RSS Recomandri

  • Mituri despre SEO, Optimizare si Link Building
       Clasarea in topul rezultatelor de cautare din Google este o prioritate pentru majoritatea oamenilor din marketing. Cererea pentru SEO a crescut foarte mult in ultimii ani. Majoritatea marketerilor probabil stiu ce este SEO, dar vor sa stie secretele pentru obținerea unor clasamente mai mari in rezultatele cautarii. In prezent, SEO este printre cel mai […]
  • Cum sa cresti rata de deschidere a email-urilor
    Zilnic, in intreaga lume, se trimit peste 269 de milliarde de email-uri, conform unui studiu realizat de cei de la Radicati Group. Foarte multe din acestea nu ajung sa fie deschise niciodata. De ce? Raspunsul este unul simplu. Indiferent cat de interesant este ceea ce ar putea contine, oamenii judeca email-ul dupa ce le transmite […]
  • Vizite noi vs. vizite recurente in site – pe care ne concentram?
    Atunci cand folosim Google Analytics o facem in principal pentru a analiza traficul. Sesiunile in site si sursa acestora sunt foarte importante, insa nu ar trebui ignorate nici rapoartele de Audienta/Comportament. Astfel putem depista care e tipul de vizitator in site si vom stii cui anume ii vindem. Astazi analizam vizitele noi vs vizitele recurente […]

Apple without Steve Jobs?

Published October 13, 2011 in Online - 0 Comments

steve jobsO intrebare la care multi ar raspunde afirmativ, insa ceea ce a reusit sa realizeze Steve Jobs va ramana in istorie. Totul a inceput in anii de liceu, cand Steve s-a angajat pe timpul verii la o fabrica din Palo Alto, unde a lucrat cu un alt coleg, Steve Wozniak. Din dorinta de a calatori si de a avea ocazia sa viziteze India, Steve si-a sacrificat anii de studentie si s-a angajat la un producator de jocuri video, pentru a strange banii de care avea nevoie pentru a-si indeplini un vis. Zis si facut! Dorinta lui Steve s-a indeplinit.

Fiind un pasionat al tehnologiei, impreuna cu prietenul si colegul Steve Wozniak, au inceput sa creeze si sa asambleze computere chiar in garajul parintilor. De acolo a inceput totul!

Anul 1976 a fost unul de mare interes pentru Steve Jobs, deoarece, cu ajutorul prietenului  Steve Wozniak si finantarea din partea unui actionar Intel, au fondat Apple. Au inceput prin realizarea si punerea in vanzare a primului calculator Apple. Acest model de computer a fost fabricat in doar 200 de exemplare si vandut pentru pretul de 666,66 dolari bucata. Inca de pe atunci, Apple isi impunea pretul! Cu putin timp in urma, unul din aceste 200 de exemplare, pastrat inca de pe vremea aceea, a fost vandut la o licitatie cu 200.000 de dolari.

Incet, incet Steve a evoluat si compania odata cu el. Apple a ajuns in casele a milioane de oameni, mult mai multi s-au folosit de produsele lor, iar cine nu a avut ocazia sa lucreze sau sa utilizeze produsele realizate sub indrumarea stricta a lui Steve, cu siguranta isi doresc, iar atunci cand vor avea posibilitatea, le vor insusi. Vorbesc din experienta…Am avut ocazia sa lucrez putin pe un MACBOOK PRO si am ramas extrem de impresionata. Totul la indemana, simplu si fin. Exact asa cum a decis si a dictat Steve. Felicitarile mele pentru asta!

Am fost destul de afectata la aflarea vestii ca Steve era purtator de o boala crunta, deoarece stiam ca in curand, tot online-ul urma sa fie in doliu. Urmarindu-l des, vedeam practic cum boala il macina.

In momentul in care am citit ca a renuntat la functia de CEO al Companiei Apple, lasandu-l in urma lui pe Tim Cook, eram sigura ca si de aceasta data Steve stia ce face. Citind o carte despre viata si realizarile lui Jobs, am dat peste un paragraf unde acesta spunea ca atunci cand va renunta la Apple, inseamna ca si-a incheiat “socotelile”. Asa a si fost.

Intr-un interviu acordat presei cu putin timp inainte, Jobs vorbea despre tehnologii şi mo­dul cum aceste produse ne vor schimba viata. “Aceste tehnologii pot face viata mai usoara, ne permit sa intram in contact cu oameni pe care nu i-am putea contacta altfel. Ai putea avea un copil cu handicap din nastere si poţi vorbi cu alti parinţi sau grupuri de ajutor, poti obtine informatii medicale sau informatii despre cele mai noi medicamente experimentale. Aceste lucruri pot influenta profund viata, nu spun ca nu este adevarat. Dar este un dezavantaj sa spui in mod radical ca va schimba totul. Lucrurile nu trebuie sa schimbe lumea pentru a fi importante.”

Fiind constient ca zilele ii erau numerate din cauza cancerului care l-a rapus, in ciuda faptului ca era un om extrem de puternic, Steve Jobs nu ezita sa reaminteasca acest lucru, de fiecare data cand era in fata unui public numeros si isi prezenta un produs sau tinea un simplu discurs. A fost un optimist si un luptator pana la capat. “Tot amintindu-mi ca voi fi mort in curand este cea mai importanta modalitate care ma ajuta sa iau decizii importante in viaţa. Pentru ca aproape orice, mandria, teama de a te face de ras si esecurile, toate acestea palesc in fata mortii lasand numai ce este cu adevarat important. Amintindu-ţi ca vei muri este cea mai buna metoda pe care o stiu pentru a evita capcana de a te gandi ca ai ceva de pierdut. Esti deja gol. Nu exista niciun motiv sa nu iti urmezi instinctul.”, a mai declarat Jobs.

Ultimele declaratii ale lui Steve Jobs au miscat o lume intreaga, pe unii i-au facut sa reflectioneze, pe altii i-au lasat indiferenti. “ Nu vreau sa fiu cel mai bogat om din cimitir. Nu asta conteza pentru mine. Important este sa adormim seara spunandu-ne ca am realizat ceva minunt. Pentru mine, asta conteaza cu adevarat”, a declarat Steve in timpul unei conferinte de presa din Silicon Valley.

Steve Jobs a lasat in urma o companie prospera care a devenit, in aceasta vara, cea mai valoroasa din lume din punct de vedere al actiunilor la bursa.

Acum, pentru o intreaga lume, ce a facut Steve Jobs, conteaza!

 

Cum Imi Fac Magazin Online

Afla cum poti sa-ti deschizi Propriul magazin online. Citeste 18 pagini cu informatii utile!

No comments yet

Leave a Reply: